Kaotiske dager følger

Kaotiske dager følger

Dagene som følger etter at Ferdinand døde er kaotiske. Vi står igjen overfor en del valg som skal tas. Når og hvor skal han begraves? Hva skal stå i dødsannonsen? Ønsker vi en liten seremoni i Ullevål kappell, eller ønsker vi begravelse i kirken på Røa? Alt dette skal man ta standpunkt til rett etter at lille skatt har reist fra oss.

Espen og jeg bestemmer oss fort for at vi ønsker å ha regi på alt som har med begravelsen å  gjøre selv. Vi har fulgt Ferdinand i hele denne prosessen og vi skal gjøre begravelsen til den fineste seremonien noen kan tenke seg. Vi skal gjøre Ferdinand stolt. Han skal få en så verdig avslutning som en prins fortjener.

Fraktes til sykehuset

Dagen da Ferdinand reiser til sommerlandet er den vondeste dagen i vårt liv. Vi har aldri har følt oss mer nær livet og samtidig har vi aldri følt oss nærmere døden. Sorgen er prisen vi må betale for å kjenne kjærligheten og det kan ikke bli mer sant enn i denne situasjonen.

Etter at sykepleieren har  konstatert at Ferdinand er død må han fraktes fort ned til sykehuset. Det skal tas noen flere vevsprøver som kanskje kan gi oss et svar på hvorfor alt dette har skjedd. Vi ønsker selv å kjøre han ned, men skjønner kjapt at vi ikke er i stand til det. Sykepleieren tar han med seg i bilen sin. Jeg pakker han godt inn i dynen sin og legger han trygt ned i bagen. Han får med seg vaktbamsen sin som har fulgt han siden han ble født, og jeg legger ved en liten sommerfugl.

Familien samles

Vi er alene igjen i leiligheten. Vi holder rundt hverandre og gråter i fortvilelse over at vår lille engel ikke er hos oss lenger. Vi har visst det så lenge at vi ikke skulle få beholde han  men sjokket er allikevel like stort.

Vi ringer rundt til de nærmeste og forteller at Ferdinand har reist. Familien min setter seg i bilene sine for å komme inn til oss. Mamma var allerede på vei inn sammen med min mormor og tante. De ville så gjerne inn å hilse på før han døde, men det rakk de aldri.

Vi tar oss en dusj før foreldrene til Espen kommer å henter oss for og kjøre oss til sykehuset. Vi vil ned til han slik at vi selv kan få stelle han en siste gang. Jeg har pakket med en nydelig dress som jeg vil at han skal ha på seg. Tatt med de mykeste klutene hans og deilig håndkle. Han skal få et fint siste stell og vi skal gi han all vår kjærlighet og omsorg.

Når vi kommer ned til sykehuset er prøvene tatt og lille skatt ligger i vognen sin å venter på oss. Vi steller han på stillerommet. Det er kun oss tre der. Vår lille familie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s