Hjem

Velkommen til sommerfuglskatt sin blogg.

En blogg om sorgen og veien videre etter å ha mistet det kjæreste en har, sitt barn.


17 Responses to Hjem

 1. Marianne Hermansen sier:

  Hei Lene,

  Jeg har tenkt så mye på dere: Helt fra Hilde fortalte om at du var gravid til tiden da dere fikk beskjed om at Ferdinand var alvorlig syk. I går var jeg på middag hos Hilde, og hun ga meg adressen til bloggen din – Sommerfuglskatt.

  Det er utrolig vondt å lese om smerten deres, og tårene mine renner for dere her jeg sitter bak jobb-pc`en. Samtidig er det så vakre ord og tydelige beskrivelser du gir. For en styrke og sårbarhet du viser, Lene. Stoltheten over det å være mamma og pappa til den lille sønnen deres kommer frem så utrolig fint og ærlig…

  Varme tanker og klemmer fra Marianne

 2. Ingelill Lærum Pedersen sier:

  Kjære Lene,

  For en vakker blogg… Jeg sitter her uten pust igjen og er bare full av respekt. Dette var virkelig viktig, vanskelig og god lesning på en gang.
  Jeg heier på dere! Ønsker dere alt godt.

  Varme klemmer,
  Ingelill

 3. Lene Skøie Gilleberg sier:

  Kjære, kjære Lene.
  Jeg har tenkt så mye på deg. Tenkt at livet er forferdelig urettferdig!
  Den dagen jeg fikk høre at Ferdinand var syk husker jeg som den var i går. Det var så trist! Jeg har foldet hendene og bedt mange ganger for den lille prinsen.
  Nå har jeg lest bloggen din. Tårene triller og jeg er helt tom.
  Du skriver så fantastisk! Du er så ærlig og raus og ikke minst sterk.
  Hver gang jeg er på røa ser jeg etter deg. Har så lyst og gi deg en god klem.

  • Hei Lene

   Så fint at du har vært innom bloggen min. Vet at det er vondt å lese, men samtidig kjenner jeg at det er godt at dere vet. Har tenkt masse på deg og den lille jenta di også. Vi skulle jo ha trilleturer sammen. Håper alt er bra med dere og at vi kanskje ses på Røa en dag.

   God klem til deg

 4. Una sier:

  Kjære Lene.
  Jeg fikk adressen til denne siden av Espen. Tårene renner og renner. Du skriver så vakkert, levende og ekte. Det er flott av deg å dele dine følelser rundt Ferdinand med oss andre. Det kan hjelpe personer i samme situasjon, samt hjelpe andre som ikke har opplevd det å miste noen til å forstå hva som er viktig her i livet og hvor viktig det er å bry seg om hverandre.
  Jeg husker sommerfuglen som fløy opp fra kisten til Ferdinand. Og hver gang jeg nå ser en sommerfugl, tenker jeg på han.
  Dere er utrolig flotte foreldre begge to.
  Takk for at du deler dine tanker.
  Vennlig hilsen Una

  • Hei Una

   Tusen takk for koselig tilbakemelding. Vet at det kan være sterkt å lese historien vår fordi det strider så mot alt når et lite barn dør.
   For meg er det viktig å formidle til de rundt oss hva vi har vært igjennom slik at det gjør det lettere å forstå.

   Vi trenger nok alle en liten påminnelse på hva som er viktig i livet og hvor skjørt det kan være.

   Jeg sa til Espen i går etter jeg så kommentaren din at du må være ei spesiell jente, veldig omtenksom. Var så koselig kort dere sendte oss i sommer, det betyr mye.

   God klem fra Lene

 5. Tante Trine sier:

  Kjære søstera mi, bloggen din er helt utrolig,jeg er virkelig stolt av deg!!! Du skriver så utrolig godt, det treffer rett i hjertet og tårene triller.
  Skal bli godt å besøke Ferdinand når vi kommer inn på besøk.
  uendelig glad i dere alle tre, god nattaklem fra meg

 6. Hei Tante Trine og skjønne søster 🙂

  Gleder meg til vi skal besøke graven sammen neste helg. Høres kanskje rart ut å si at jeg gleder meg, men du skjønner hva jeg mener.
  Er så glad for at du liker bloggen min, du fikk jo være med på «førpremieren» og godkjenne før den ble lagt ut.

  Glad i deg , god klem

 7. Pernille Schou Folkvard sier:

  Kjære Lene og Espen

  Så utrolig sterk opplevelse, og så utrolig fint skrevet og fortalt at jeg ikke klarte fullføre det jeg leste høyt for mannen min fordi jeg bare begynte å gråte gang på gang! Hver påbegynte setning ble kvalt, og jeg fortsatte inni meg. Espen har jeg nemlig kjent siden vi var 16, noe som gjør hele historien så ufattelig trist og nær… Jeg fikk ikke høre om det før et par uker tilbake, hvor jeg ble fullstendig lammet i sjokk! At du har laget en så fin og gjennomført blogg om det, er helt utrolig flott og sterkt gjort. Jeg vil du skal vite at vi tenker på dere, Mange klemmer Pernille og Jan Peter

 8. Hege sier:

  Hei Lene & Espen!
  Jeg kjenner dere ikke, og kom over bloggen ved en tilfeldighet.
  Nå har jeg lest gjennom alt du har skrevet her, og tårene bare renner og renner! For en sterk historie dere har delt. Dere virker uendelig sterke, og jeg kan ikke en gang forestille meg den smerter dere gjennomgår. Har selv en liten datter, og vet ikke hva jeg hadde gjort om jeg mistet henne.
  Jeg håper virkelig det går bra med dere, ingen fortjener å miste ett barn.
  Takk for at dere delte historien med oss!
  Kommer til å tenke på dere hver gang jeg ser en sommerfugl!
  En dag skal vi møte igjen alle våre kjære i himmelen ❤
  Stor klem!

  • Hei Hege
   Takk for nydelig kommentar, blir så glad når mennesker jeg ikke kjenner legger igjen en liten hilsen. Ingen burde oppleve å miste barnet mitt, men desverre skjer det innimellom og det berører alle. Heldigvis tar sorgen en annen form etterhvert og den blir mer levelig. Nå ser vi fram mot å bli foreldre på nytt til sommeren, en liten lillebror er på vei.
   Ha en fin dag Hege!

 9. Greta sier:

  Hei.
  Kjenner dere ikke, men ville bare si at dere har laget en fantastisk blogg som er skrevet på en slik respektfull måte for Ferdinand. I tillegg har dere gjort så mange fantastiske ting i hans navn at for meg som leser føler sterk at han alltid vil være sterkt til stede. Dere har gjort meningsløsheten ved at han skulle få et så kort fysisk liv til en liten gutt som alltid vil være rundt oss. Hver gang legene må bruke utstyret dere har samlet inn penger til vil Ferdinand være i tankene. Hver gang foreldre og barn må tilbringe tid på stille- og foreldrerom vil hans ånd være tilstede selv om de i krisen ikke vil vite hvem han var. På denne måten har han fått gjennomført mer godt enn de fleste vil gjøre gjennom et langt liv. Dere skriver at han var en kriger, men jeg tror nok at han arvet det etter sine foreldre…..de er også krigere som i dyp sorg kan gjøre så mye godt i hans navn.

 10. Marianne sier:

  Vakre og sterke ord. Det rørte innerst i hjertet. Det er så ufattelig vondt når slikt skjer! Det skulle ikke vært lov. Det er ikke bare andre i liknende situasjon som kan ta lærdom av hva du skriver, også vi som jobber med disse små.. Takk for at du deler dine tanker og følelser! Lykke til videre!

  Varme klemmer

 11. Anette sier:

  Hei.

  Jeg kom tilfeldigvis inn på bloggen din for under en time siden. Jeg har ikke ord for hvor vakre og sterke ord du har, hvor fint og levende du skriver. Du/dere forteller en så sterk opplevelse at inntrykket mitt av dere kan ikke være noe annet enn: «disse menneskene må være uendelig sterke» Tårene mine fosser og fosser, det stopper ikke, jeg har det vondt, men jeg kan ikke engang tenke meg til hvordan det føles for dere.

  Tusen, tusen takk skal du ha for at du deler dine tanker og følelser!

  Masse varme klemmer.

 12. Mari sier:

  Hei Lene og Espen.

  Jeg kjenner ingen av dere, men jeg har vært så heldig å få ta en liten del i deres liv, gjennom deres ord. I de siste to kveldene har jeg lest meg gjenom alt dere har delt med oss. Som du sier, så finnes det ingen ord. Jeg vil allikevell fortelle deg at dere har rørt mitt og min samboers hjerte og at vi virkelig har følt deres Ferdinand, og deres kjærlighet til han. Vi har selv en datter som er vår stor kjærlighet, slik Ferdinand og Sebastian er for dere. Vi har gråt og våre hjerter har verket for dere, men kanskje enda viktigere enn det, så har vi gledet oss over alt det fantastiske dere har i livene deres. En støttende familie, en uvurderlig tro på håpet og to nydelige sønner.

  Jeg kjenner at jeg gleder meg til den første sommerfuglen flyr rolig forbi meg. Da skal jeg tenke på dere, på Ferdinand og på alle som har mistet sine små så alt for tidlig.

  Vi håper nåtiden og framtiden gir dere mange smil og mye glede.
  Hilsen Mari og Espen

  • Hei Mari og Espen

   Tusen takk for en nydelig kommentar. Jeg setter så pris på tilbakemeldinc fra dere lesere. Jeg vet jo at det er en veldig trist historie og at den rører ved manges hjerter, kanskje spesielt også når man har egne barn. Jeg håper at bloggen kan være til hjelp for andre i samme situasjon, men også for andre. Vi har alle sorger vi bærer på, store eller små. Alle har jo behov for håp innimellom eller en pekepinn på hvor skjørt livet kan være og hvor heldige vi egentlig er som har fått livet i gave!

   Sommerfuglene er det vakreste jeg vet om, det er liksom blitt Ferdinand. Jeg tenker at han er innom og hilser på :)! Han vil alltid følge oss i alt vi gjør og jeg er sikker på at han tar del i alt det fine som omgir oss. Han er vår lille beskytter !

   Takk igjen for koselig hilsen fra deg!

   Lene 🙂

 13. Eva Hellsten sier:

  Hej Lene!
  Jag heter Eva Hellsten och har skrivit boken «Du finns i mina andetag». Jag har läst en del av det du skrivit och tycker det är så fint. Efter det att min son dog har fjärilar kommit att betyda så mycket för mig också. Jag skulle gärna vilja ha din mailadress.
  Ta hand om dig och din familj! Kram Eva

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s