Nyfødt intensiven har fått bruk for pengegavene

Her følger litt info om hvor vi står i dag med tanke på arbeiedet med å gjøre intensiven til et bedre sted å være for syke barn, foreldre og personell.

Nå er rommene som skulle pusses opp blitt ferdige og vi har fått tilsendt bilder fra avdelingen som  viser hvor fint det har blitt. Lene har fått masse positive tilbakemeldinger innkjøpene og foreldrene som har fått bo på rommene synes det har blitt veldig fint. Legger ved noen ord fra overlege dr.Rolf Lindemann som uttrykker stor taknemmelighet.

Kjære Lene og Espen: Alt dere har bidradd til er av stor betydning for avdelingen – ikke minst for foreldre, ved oppussing av hybel og foreldrerom, som har blitt helt fantastiske. Tusen takk.Men ikke minst for tilskudd til forsknings-aktiviteter som allerede nå kan legges frem på internasjonale kongresser i 2011. Vi føler at det er av stor betydning at Ullevål kan være en av de/den ledende institusjonen i Europa/Verden. Vi regner med at denne forsningen skal føre frem til i alle fall 2 doktorgrader – alt til det beste for barn med alvorlige hjerneskader – spesielt med tanke på diagnostikk og ikke minst også prognose, men også på behandling uner oppholdet.

Her kommer bilder av rommene,

Som Dr.Rolf Lindemann er inne på har også mye av pengene fra begravelsen gått til

forskningsutstyr. Han karakteriserer utstyret som høyteknologi av ypperste klasse og rene «månelandingen» å regne for forskningsavdelingen på Ullevål sykehus.

Utstyret ser kanskje ikke så imponerende ut, men det vikstigste er at informasjonen man får ut av å bruke dem kan brukes til å bedre prognosen for syke barn i fremtiden.Det er det som er målet! Bilder av Mikrosirkuasjonsapparat og spectrophotometer legges ut nedenfor.

Videre jobbes det fortsatt med hva pengene som ble samlet inn ifm Ferdinands minneturnering. Flere gode forslag er kommet inn men vi tror vi nå har kommet frem til det vi i år har lyst til å donere pengene til. Det dreier seg om et apparat som har mulighet til å måle smerte hos barn.

I forskningøyemed er dette utrolig viktig samtidig som forskning ifm med barn også er utrolig vanskelig da det naturlig nok ikke er lov til å forske på barn.Derfor brukes apparatet også på griser, som rent genetisk er veldig like oss mennesker. Vi er i dialog med leverandøren av apparatet og håper at vi med donasjonen har skaffet til veie nok penger til å kjøpe apparatet i nærmeste fremtid. På vegne av alle de snille giverne skal pengene overekkes avdelingen denne uken og bilder av dette kommer. Siden jul har det kommet inn noen flere kroner og vi er nå kommet opp i 34.000,-!!!

En fortsatt fin Søndag til alle sammen,

Hilsen Pappaen til Ferdinand

Dette innlegget ble publisert i Ferdinand stiftelsen og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

6 Responses to Nyfødt intensiven har fått bruk for pengegavene

 1. Tante Pia sier:

  Så bra dere har gjort det!!Rommet var blitt veldig fint og synes ideen om smerteapparat var et godt valg!

 2. Helt topp dere!

  Godt å se at forholdene blir lagt godt til rette for dem som trenger det!:)

 3. Tante Trine sier:

  dette er jo fantastisk, så mye hyggeligere rommene var blitt, og gøy å se bildene til Espen som henger på veggen:)
  flinke dere er.

 4. paul Follnes sier:

  meget bra foretak,for alt dere gjør.Hilsen Oldemor og Oldefar til vår Ferdinand

 5. Fra mamma og Steinar sier:

  Kjære Lene og Espen.
  Det var rørende å se alt som har blitt utført fra pengegavene. Rommene har blitt kjempeflotte. Klemmer til dere 2 og engelen Ferdinand.
  Mormor og bebe .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s