En liten gjesteopptreden..

Hei alle på bloggen til Lene!

Dette er første gang jeg skriver på bloggen til Lene. Er ingen mann som er født med en penn i hånden akkurat, men av og til melder behovet seg for å komme med noen meningsytringer.

Lene har vært litt inne på det tidligere, men helt siden vi fikk vite hvor syk Ferdinand var har det hele tiden vært et stort ønske hos oss å kunne gjøre noe for de som jobber på intensivavdelingen på Ullevål. Den jobben de gjorde er er egentlig ubetalelig, men rosende ord kan av og til suppleres med andre ting som gjør at man kan vise sin takknemmelighet. I vårt tilfelle har det vært et ønske om å lage en stiftelse som bar navnet til vår lille elskling. Visjonen bak dette var å kunne i fremtiden støtte sykehuset med midler til nødvendig utstyr, forberdre arbeidssituasjonen til pleierne, forskning osv.  Alt innenfor bestemte rammer og med et klart mål om at alt som skulle doneres skulle gå direkte til barneavdelingen på Ullevål. Vi skulle starte med en startkapital på 1million kroner som farfar til Ferdinand skulle stille til disposisjon. Stiftelsen skulle ha et styre bestående av farfar, overlege Rolf Lindemann, en spesialistsykepleier ved avdelingen, en god venn og lege Thomas Heyerdahl og meg selv.

Tanken var at dette var noe vi kunne sette i gang med nærmest «over natten» da det å gi til et så godt formål burde bli tatt godt i mot av alle og samtidig være en enkel sak med tanke på oppstart av stiftelsen osv. Det har nå gått over 5 mnd siden Ferdinand reiste fra oss, og fortsatt er ingenting skjedd. Riktignok har noe av midlene som ble gitt i kirken og ved andre donasjoner kommet godt med på sykehuset. Men dette er penger som ikke har noe med siftelsen å gjøre. Så hva er så grunnen til at vi fortsatt sitter med pengene og ikke har fått gitt fra oss eneste krone? Svaret er rimelig vanskelig å forstå, selv for oss som sitter midt i det. Rikshospitalet godtar ikke at vi gir penger til Ullevål. De skal med andre ord bestemme hva pengene vi gir skal gå til. Har vi for eksempel lyst til å gi et nytt EEG apparat til Ullevål og avdelingen hvor Ferdinand lå, kan vi risikere at Riksen enten sier nei, eller rett og slett «tar» apparatet og plasserer det på Riksen istedenfor. Så ille er det at Riksen ikke engang lar personell som jobber på Ullevål være med i styret, da de mener at dette vi vanskeligjøre en «rettferdig» fordeling av midlene. Men vi vet jo akkurat hva og til hvem vi vil gi til, så dette er jo nettopp poenget. At vi skal få lov til å bestemme selv og samtidig ha gode rådgivere med på laget som kan komme med gode råd og som også har de samme visjonene som oss er helt sentralt.

Vi ønsker ikke å la oss diktere av de høye herrer på Rikshospitalet. Vi føler all tilhørighet til Ullevål, og det er der vi vet at Ferdinand også vil at pengene skal komme til gode.

Et annet aspekt ved opprettelse av en stiftelse er en haug med papirarbeid, revisjon samt at advokat må være involvert for at man i det hele tatt kan starte opp. Det at veldedige stiftelser som utelukkende er et positivt engasjement for samfunnet må gjennom alle byråkratiske kriker og kroker kan virke demotiverende for oss som står der og bare vil gi.

Vi håper fortsatt på at vi skal få til dette. En løsning kan være å gjøre hele stiftelsen privat og på den måten komme oss unna klørne til Riksohospitalet. Skal i et siste møte med klinikksjefen på Ullevål/Rikshospitalet i nærmeste fremtid og da vil det bli avklart hvordan vi skal få dette til. For midlene SKAL komme syke barn på Ullevål til gode. Det kan jeg garantere.

Hilsen,

Pappaen til Ferdinand:-)

Dette innlegget ble publisert i Ferdinand stiftelsen. Bokmerk permalenken.

5 Responses to En liten gjesteopptreden..

 1. siw follnes sier:

  :)..stå på Espen, dere er jammen flinke..

 2. paul Follnes sier:

  Godt skrevet Espen, de høye herrer både på Rikshospitalet,og mange andre steder,trenger å få høre at det kan være andre som også har gode ,og fornuftige meninger

 3. Tante Kine sier:

  Bra, lillebror!!

 4. Skyggen sier:

  Heia Espen og Lene!
  Ikke la dere diktere av pampene på RiH

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s