Ferdinand kobles av respirator

Ferdinand kobles av respiratoren

Tiden går og snart har Ferdinand ligget på respirator i ti dager. Legene synes ikke det er etisk forsvarlig å la han ligge lenger fordi det er ingenting som tyder på bedring. Det blir bare mer og mer medisiner, dietter og utprøving uten at det fører med seg noe positivt.

Sjeldent tilfelle

Tilfellet til Ferdinand er så sjeldent at de kun har sett det få steder på verdensbasis. De kaller det EIE. En så alvorlig form for nyfødt epilepsi at de ikke har medisiner for det. Det blir bestemt av legeteamet at Ferdinand ikke skal ligge på respirator lenger. Espen og jeg har hele tiden sagt til hverandre, legene, samt lovet Ferdinand, at når det ikke er mer å gjøre skal pappas Tarzan, mammas skatt, alles engel og sommerfulg få lov til å slippe.

Torsdag trettende mai

Dagen er kommet da Ferdinand blir tatt av respirator. Vi sitter med verdens fineste gutt på fanget hele dagen. Vi gråter og ler om hverandre. Gråter fordi det er den vondeste dagen til da i hele vårt liv. Ler fordi vi samtidig er så lykkelige over å ha fått en så vakker gutt som har gjort oss til foreldre og som bare ved sitt nærvær har fått oss til å innse hva virkelig kjærlighet er.

Familien tar farvel

Vi forteller han millioner av ganger hvor høyt vi elsker han og hvor inderlig dypt vi kommer til å savne han. Besteforeldre er på besøk for å ta sitt siste farvel med sitt kjære barnebarn som de hadde lagt så mange planer med for framtiden. Akkurat som oss.

Utover ettermiddagen blir sengen til Ferdinand trillet inn på stillerommet, det er her respiratoren skal bli koblet fra. Tilstede er Espen, jeg, en overlege og en av sykepleierne til Ferdinand.Respiratoren blir tatt av kl 17.00, tiden står stille. Vi holder pusten..

Dette innlegget ble publisert i Ferdinand kobles av respiratoren. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s